Povećati broj putnika

|   Info
Direktori aerodroma u Beogradu, Crnoj Gori i Sarajevu ocenili su danas da regionalna saradnja aerodroma doprinosi daljem intenziviranju obima aviosaobraćaja.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

Regionalna saradnja aerodroma doprinosi i razvoju aerodroma u okruženju, sa ciljem povećavanja broja putnika i otvaranja novih linija.

Na sastanku direktora beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Saše Vlaisavljević, Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i Aerodroma Sarajevo Armina Kajmakovića dogovorena je razmena znanja i iskustva u oblasti ljudskih resursa, kao i saradnja u stručnim obukama.

Kako je saopštio beogradski aerodrom, direktori su ukazali da aerodromi u ovoj godini beleže stalan rast broja putnika.

Ova godina po broju opsluženih putnika za beogradski aerodrom je istorijska, a do kraja 2018. očekuje se 5,7 do 6 miliona putnika.

Aerodromi u Crnoj Gori takođe beleže dobre rezultate u rastu broja putnika za 11 odsto. Do kraja godine očekuje da će na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo 2,5 miliona putnika, što je 300.000 više nego prethodne godine.

Sarajevski aerodrom ove godine zabeležio je prosečan rast broja putnika od 12 odsto u odnosu na 2017. godinu, piše u saopštenju.