Poverenje Nemačke u Srbiju

|   Info
Nemačka ima veliko poverenje u Srbiju i njen evropski put, poručio je danas zamenik predsedavajućeg frakcije CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Johan Vadeful.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i naglasio da podržava spremnost Beograda i Prištine za nastavak dijaloga i normalizaciju
odnosa.

Vadeful je u isto vreme istakao nemačku poziciju u vezi sa promenom granica koju je definisala kancelarka Angela Merkel, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije da, zbog mirne budućnosti zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Foto: FoNet

On je rekao da malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova, i naglasio da smatra da je dogovor Srba i Albanaca od presudnog značaja za oba naroda.

U saopštenju se dodaje da je Vučić izrazio zadovoljstvo što Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

On je konstatovao da se to odražava i kroz snažan razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja nemačkih investicija, zahvaljujući kompanijama iz Nemačke što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za oko 50.000 radnika.

Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Sastanku kod Vučića prisustvovao je i spoljnopolitičkim savetnikom frakcije CDU/CSU Hans-Joakim Falenski, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar