Povređeni migranti u stabilnom stanju

|   Info
Nakon nesreće kod Preševa u kojoj je troje migranata poginulo, a 12 povređeno, šestoro lakše povređenih zadržano je u bolnici u Vranju i u stabilnom su stanju, a stabilno je i dvoje teško povređenih sa povredama grudnog koša i bešike koji su smešteni u Kliničkom centru u Nišu, javila je danas Radio-televizija Srbije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS

Posle nesreće, koja se desila u utorak, uhapšen je vozač putničkog automobila u kojem su bili migranti, zbog sumnje na krijumčarenje ljudi.

Direktor Zdravstvenog centra Vranje Saša Đorđević rekao je da se dva pacijenta nalaze na odeljenju hirurgije sa lakšim telesnim povredama.

Kod jednog pacijenta imamo suspektnu frakturu vratnih pršljenova i potrebna je i dalja intenzivna nega i praćenje. Ostala četiri pacijenta se nalaze u urgentnim stanjima gde su u toku i dalje investigacije, dijagnostičke procedure, konsultativni pregledi i oni su u stabilnom opštem stanju, naveo je Đorđević.

Nakon zbrinjavanja, iz vranjske bolnice otpušteno je šest osoba koje su smeštene u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Preševu gde im je pružena psihosocijalna pomoć zbog trauma koje su zadobili.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar