Predstava na letnjoj sceni DZK "Kablovi" u Jagodini

|   Info
„Sve institucije kulture počele su odavde i uvek rado sarađujemo sa njima“ rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine
Foto: TV Kopernikus

 

Predstava Gradskog amaterskog pozorišta iz Jagodine, „Dve duše Gvozdena Milića“, izvedena je proteklog ponedeljka 6. avgusta na Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini.

Iako se uglavnom organizuju večeri folklora, ovaj put izvedena je predstava Gradskog pozorišta, na opšte zadovoljstvo obe institucije kulture:

-To nije novina. Mi smo ranijih godina praktikovali gostovanja Gradskog amaterskog pozorišta. Takođe, gostovalo je i amatersko pozorište iz Paraćina i dobro je da imamo raznolik program, da publika uvek vidi nešto drugačije. Društvo za kulturu „Kablovi“ je institucija kulture od koje je sve krenulo. Tu je počelo i Gradsko pozorište i Književni klub, onda su kasnije odlazili svaki svojim putem, ali se uvek rado vraćaju i nama su uvek dragi gosti sa kojima je lepo sarađivati –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine.

Monodramu „Dve duše Gvozdena Milića“ režirao je jagodinski glumac Toma Trifunović, a tekst je pisao poznati pisac Branislav Janković. Glumac je Dragan Milić. Predstava je svojom tematikom oduševila prisutne, a „Kablove“ uskoro očekuje i nastup talenata iz jagodinske muzičke škole, kao i likovna kolonija. Ulaz za sve manifestacije ponedeljkom je besplatan za sve posetioce.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar