Predstavljen Vodič za zelene tehnologije

|   Život
Juče je u Naučno-tehnološkom parku Niš održano prvo javno predstavljanje nedavno objavljenog vodiča "Zelene, održive tehnologije i inovacije".
Foto: televizija Kopernikus

 

Vodič je rezultat saradnje Inicijative Digitalna Srbija i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta "Preduzmi ideju", a u izradi su učestvovali i Naučno-tehnološki park Niš i Fakultet zaštite na radu Univerziteta u Nišu. Cilj vodiča je da pruži podršku svima koji se interesuju za održivost, ekologiju i tehnološke inovacije, kako bi usvojili inovativne tehnologije koje doprinose očuvanju planete.

“Kroz vodič čitaocima se pružaju osnovna saznanja, inspiracija i praktične smernice za bolje razumevanje oblasti održivosti, te aktivno učešće u održivom razvoju. Pored toga, ne samo da ističe ključne inovacije u zelenim tehnologijama na nacionalnom nivou, već naglašava i značaj multidisciplinarnosti i saradnje između različitih sektora - od nauke do preduzetništva”, saopšteno je iz Naučno-tehnološkog parka Niš.

U okviru održane panel diskusije predstavnici institucija koje su učestvovale u realizaciji vodiča "Zelene, održive tehnologije i inovacije" istakli su da ovaj vodič predstavlja izuzetno važan korak napred u pravcu promovisanja održivih tehnoloških inovacija, kao i za jačanje svesti o ekologiji i očuvanju životne sredine. Pored toga, naglasili su i potrebu za kontinuiranim edukacijama i daljim širenjem ovakvih inicijativa, kako bi što veći broj građana i preduzetnika bio informisan i motivisan da doprinese održivom razvoju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar