Predstavljeni članovi Nadzornog odbora EPS

|   Info
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović predstavila je danas članove Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS), u kojem su tri od sedam članova Notrvežani, ocenivši da je to početak nove ere za EPS jer može da bude jaka kompanija.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Đedović je na konferenciji za novinare istovrmeno ocenila da to neće biti moguće ako nastavi da se radi kao u proteklih 30 godina i ukoliko reforma bude samo na papiru.

Ona je rekla da je EPS stub energetske stabilnosti Srbije i da mora biti stub srpske nacionalne bezbednosti.

"Želimo da sarađujemo sa Norveškom i zato imamo tri od sedam članova iz Norveške", navela je Đedović.

Kako je napomenula, norveški stručnjaci su se bavili strateškim sagledavanje rada EPS, finansijskim upravljanjem i poboljšanjem upravljanja rizicima.

Istakla je da će članovi Nadzornog odbora u narednih nekoliko dana početi sa radom.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Oluf Ulset, Vladan Živanović, Per Sanderud, Dejan Ostojić, Holder Baken, Igor Petković i Miodrag Ranković.

Đedović je, ogovarajući na pitanja novinara o konkursu za generalnog direktora EPS, naglasila da će konkurs uskoro biti raspisan i da će biti transparentan.

Rekla je kako ne može da zna da li će se aktuelni v.d. direktor javiti na konkurs i da ne želi da razgovara sa ljudima preko medija već oči u oči.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar