Prekvalifikacijama i obukama do radnog mesta

|   Info
Kako do novih radnih mesta i kako zadržati postojeća - to je, između ostalog, bila tema sastanka resornog ministra sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje i direktorima svih filijala u Srbiji.
Foto: Fonet

Izvor: RTS

Na evidenciji je 570.000 ljudi koji traže posao, a plan je da se taj broj smanji prekvalifikacijama i obukama. Cilj je i da se iskoristi ceo budžet namenjen za zapošljavanje.

"Ja kad pogledam izvršenje budžeta, koliko mi para dajemo a koliko imamo i mogućnost da damo, vidim da postoji praznina. Mislim da možda s jedne strane NSZ u nekim mestima nisu dovoljno agilne, a s druge strane postoji neinformisanost građana da to njih ništa ne košta. Da oni jednostavno treba da dođu, da vide šta se trenutno nudi, šta će se nuditi u budućnosti", kaže Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da u različitim lokalnim sredinama su različita deficitarna zanimanja i različiti oblici tražnje za radnicima.

"Zbog toga cilj jeste da svi naši direktori iz unutrašnjosti Srbije moraju na vreme da prepoznaju potrebe poslodavaca, na vreme da pripreme katalog obuka, a uloga Nacionalne službe za zapošljavanje, ministarstva i vlade je da finasijski odgovorimo na te njihove potrebe", kaže Martinović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar