“Preševska dolina najdiskriminisanija zajednica u Evropi"

|   Info
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da su građani Preševa, Bujanovca i Medveđe "najdiskriminisanija zajednica u Evropi".
foto: Fonet

Izvor: Tanjug

 "Sa njihovim liderima sam se i sastajao. Njihove dirljive priče su preokupacija svih nas, kako bi oni uživali svoja nacionalna i demokratska prava i kako ne bi bili najdiskriminisanija zajednica u Evropi", kazao je Tači, prenela Slobodna Evropa.

On je to rekao na pres konferenciji povodom ideje o potencijalnoj razmeni teritorija - sever Kosova za Preševsku dolinu, a o kojoj govore pojedini političari sa Kosova, poput zamenika predsednika opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

"Kosovo će se uvek interesovati za albanske građane koji tamo žive", rekao je Tači i dodao da razume zabrinutost političkih lidera za građane u Preševskoj dolini.

On nije odgovorio na pitanje novinara da li bi u konačnoj fazi dijaloga prihvatio da razgovara o podeli Kosova, već je, umesto toga, rekao da će konačni sporazum između tzv. Kosova i Srbije biti sporazum između dve nezavisne zemlje.

Tači je rekao da će se normalizacija odnosa sa Srbijom dogoditi putem "formalnog recipročnog priznanja", a što će, smatra, omogućiti i članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama, uključujući i UN.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar