Real već za januar spremio zamenu Luki Joviću?

|   Sport
Sasvim je moguće da se tokom zime nađe odgovarajuća zamena za Dijasa i Jovića, a u najužem izboru za transfer je Poljak Kšištof Pjontek, koji je i ranije bio "na meti" Real Madrida. Pretpostavlja se da bi za transfer Real morao da izdvoji najmanje 40 miliona evra. Iako je i letos bio jedna od opcija trofejnog španskog kluba, Zidan je prednost dao Luki Joviću.
Foto: FK Real / realmadrid.com

 

Luka Jović bi angažman u Real Madridu mogao da okonča već u zimskom prelaznom roku. Kako pišu španski mediji, stručni štab i trener Zinedin Zidan razmatraju opciju da tokom januara dovedu još jednog napadača, najviše zato što su nezadovoljni učinkom Jovića i Dijasa.

Sasvim je moguće da se tokom zime nađe odgovarajuća zamena za pomenutu dvojicu igrača, a u najužem izboru za transfer je Poljak Kšištof Pjontek, koji je i ranije bio "na meti" Real Madrida.

Pjontek je još dok je igrao za Krakoviju oduševio fudbalsku Evropu svojim umećem. 2018. godine angažovala ga je Đenoa, gde je u jednoj sezoni na 21 utakmici postigao 19 golova. Kasnije je prešao u Milano, ekipu koja je njegov ugovor otkupila za 35 miliona evra, a on je to vratio tako što se na 33 utakmice za ovaj tim 14 puta upisao u strelce.

Pretpostavlja se da bi za transfer Real morao da izdvoji najmanje 40 miliona evra. Iako je i letos bio jedna od opcija trofejnog španskog kluba, Zidan je prednost dao Luki Joviću.