Organizatori Igara na mukama, termin najveći problem

|   Sport
Odbor je pokrenuo niz pitanja koja treba rešiti, poput ulaznica, obezbeđenja, mesta, robe, smeštaja, olimpijskog sela, prevoza i organizacije volontera i na kraju najbitnije termin za održavanje Igara.
Foto: YouTube printscreen

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju suočavaju se sa velikim problemima. Dva dana nakon što je najavljeno odlaganje zbog pandemije korona virusa Odbor je pokrenuo niz pitanja koja treba rešiti, poput ulaznica, obezbeđenja, mesta, robe, smeštaja, olimpijskog sela, prevoza i organizacije volontera i na kraju najbitnije termin za održavanje Igara. Period takmičenja u Tokiju biće poznat najkasnije za četiri nedelje, potvrdio je ze medije u Japanu predsednik Koordinacione komisije MOK-a za Olimpijske igre u Tokiju Džon Kouts. 
On je naveo da termin mora da se uskladi sa ostalim velikim takmičenjima, kako bi se izbegla poklapanja datuma. Primera radi, Svetsko prvenstvo u plivanju, na programu je od  16. jula do 1. avgusta 2021, dok je atletsko prvenstva sveta, rezervisano za termin od 6. do 15. avgusta.
Termiin je definitivno najveći problem organizatora, a odlaganje donosi i nove finansijske troškove. Naime, japanski list specijalizovan za finansije Nikei procenio je da će dodatni troškovi biti 2,7 milijardi dolara.