Projekat izgradnje stanova proširiti i na zdravstvene i prosvetne radnike

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je predložila da se projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.
Foto: TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Hepi

"Nadam se da će Vlada to usvojiti", rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i istakla da je suština i vizija Vladine politike da ljudi ostanu da žive u svojim mestima i da investicije lakše i brže dolaze, a da su infrastruktura i građevinarstvo su pokretač privrednog razvoja i rasta BDP.

Ona je navela da će Srbija u okviru novog investicionog plana 2020-2025 uložiti devet milijardi evra u infrastrukturu, uključujući putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu, prenelo je Ministarstvo.

"Trenutno gradimo 230 kilometara novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor i auto-put Sremska Rača-Kuzmin koji će nas povezati sa BiH. U investicionom planu Srbija 2020-2025 gradićemo novih 500 kilometara auto-puteva", navela je ona.

Zorana Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, rekla je da nije jednostavno biti žena u politici i javnom životu, kao i da je godinama unazad meta raznih napada, ali da kao javna ličnost pokušava da se navikne na to, iako njenoj porodici nije lako da se sa tim nosi.

"S jedne strane su komentari o tome kako izgledam, nastali verovatno iz ljubomore i pakosti. S druge strane, kritike da li nešto radim u skladu sa zakonom. Na to ću uvek reagovati. Važno je da postoje institucije poput Agencije za borbu protiv korupcije koje 24 sata, 365 dana u godini moraju da funkcionišu i proveravaju sve nas", ukazala je Mihajlović.

Ona je navela da se kada je došla u ovo ministarstvo govorilo o "Veljinom kraduckanju, Mrkonjićevim nezavršenim projektima i kafanama".

"Potcenili su me, jer rad, red i disciplina su ono čime se vodim", istakla je Zorana Mihajlović.