Prevarili 11 osoba

|   Info
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u Beogradu uhapšeno devet osoba zbog sumnje da su organizovali igru "gros", odnosno ručno bacanje drvenih kegli.

Uhapšeni su tako, kako je do sada utvrđeno, prevarili 11 osoba i uzeli 18.800 evra, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara.

Uhapšeni su Z. Š. (1959), D. M. (1988), S. N. (1949) i M. R. (1946) iz Beograda, N. V. (1983), Lj.Ž. (1959), R. R. (1952) i T. M. (1984) iz Požarevca i D. Ž. (1973) iz Šapca.

Oni se sumnjiče da su od februara 2018. godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani gros u bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja "Novi Beograd".

Osumnjičeni su se predstavljali kao promoteri i presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Potom su ih odvodili u jedan lokal u Nehruovoj ulici gde su, kako se sumnja, organizovali igru "gros" u kojoj su učestvovali osumnjičeni simulirajući da se međusobno ne poznaju i u kojoj bi u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobijao velike svote novca kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika.

Oštećeni bi na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, osumnjičeni bi ga odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Njima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar