Prijateljski odnosi sa Italijom

|   Info
Đorđević: Bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju tradicionalno bliski i prijateljski odnosi.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas, tokom susreta sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom i predsednikom Komore italijansko - srpskih privrednika Đorđom Markeđanijem, da bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju tradicionalno bliski i prijateljski odnosi.

On je dodao da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti italijanskim investitorima u cilju unapređenja odnosa od zajedničkih interesa, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Srbija ima pozitivnu poslovnu klimu za širenje poslovanja stranih investitora.

"Srbija je otvorena za sve sugestije kako bi unapredila uslove života i rada njenih građana, a time i napredovala na evropskom putu. Želimo da sve odluke budu u skladu sa potrebama poslodavaca i radnika, jer je to jedini način da naša zemlja ima pozitivno poslovanje", rekao Đorđević.

On je zahvalio ambasadoru Lo Kašu i italijanskim investitorima koji su prepoznali potencijal Srbije i investirali u nju kada to niko nije želeo.

Kako je rekao, pravi primer za dobro poslovanje je Banka Inteza, koja uspešno posluje u Srbiji već dugi niz godina.

Ambasador Lo Kašo saglasio se da je Srbija zemlja velikog potencijala za razvoj saradnje i rekao da će odnosi Srbije i Italije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom.

"Italija je danas jedan od vodećih trgovinskih partnera i najveći strani investitor u Srbiji zahvaljujući intenzivnoj bilateralnoj saradnji, koja se postepeno proširila i na druge oblasti. Naše strateško partnerstvo podrazumeva i da podržavamo i pratimo Srbiju na njenom evropskom putu", rekao je Lo Kaš.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar