Privredna komora Srbije formirala Sekciju za podršku ženskom preduzetništvu

|   Info
Zahvaljujući podsticajnim merama i edukaciji u Srbiji se sve više žena odlučuje da pokrenu sopstveni biznis. U Sektoru preduzetništva PKS formirana je Sekcija za žensko preduzetništvo sa ciljem kako kaže direktora sektora Branislava Simanić, daljeg razvoja te oblasti preduzetništva u Srbije.
foto:Tv Kopernikus

Žene se sve češće odlučuju da započnu sopstveni posao. Nekada su žene započinjale sopstveni posao jer im je to bila jedina šansa da budu radno angažovane i nisu imale bolјi izbor. Danas je, zahvalјujući merama države na podsticanju razvoja ženskog preduzetništva i uopšte preduzetništva, situacija skroz drugačija. S ciljem jačanja podrške ženskom preduzetništvu, u PKS osnivana je  Sekcije za žensko preduzetništvo, koja okupilja najuspešnije žene preduzetnice u našoj zemlјi.
„Ova sekcija formirana je u cilju unapređenja, ekonomskog osnaživanja naših žena preduzetnica u republici Srbiji. Izabrana je predsednica, zam. Predsednice, usvojen je program rada za 2019. godinu.Program podrazumeva čitav niz aktivnosti na jačanju i ekonomskom osnaživanju naših žena i ono što je jako značajno je da će žene kroz ovu sekciju imati prilike da daju inicijativu, da pokreču određene izmene i dopune zakonskih rešenja da daju predloge za unapređenje ambijenta poslovanja“ kaže Simanić 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetnistvo kaže da  se intezivno radi na unapređenju ženskog preduzetništvau Srbiji. I ako je sekcija formirana pre samo par dana veliki broj preduzetnica javio se komori kako bi se priključio radu sekcije.
„ Mi smo pokrenule skoro jedan projekat Velike žene –malog biznisa, koji podrazumeva čitav niz okruglih stolova različitih tema upravo u cilju osnaživanja naših žena.Poslednji  panel koji smo organizovali bio je upravo na temu inovacije u preduzetnistvu zato što su inovacije veoma značajne za unapređenje psolovanja preduzetnica . U 2019. u planu je veliki iznos finasiskih sredstava koji će biti odvojen za žensko inovativno preduzetništvo “ dodaje Branislava Simanić
Žensko preduzetništvo je veoma važno za ekonomsko, političko i društveno osnaživanje žena, podsticaj da uzmu sudbinu u svoje ruke i preuzmu upravljanje svojim životima. Plan Sekcije za žensko preduzetništvo je da se  u narednom periodu uključi što više žena iz cele Srbije, jer  time se podstiče  umrežavanje preduzetnica, njihova razmena znanja i iskustava.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar