Prodavali drogu u školama

|   Info
Uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći maloletnike prodavali narkotike u blizini osnovnih i srednjih škola na beogradskoj opštini Voždovac.

 

Izvor: FoNet

Policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon višemesečnog rada uhapsila pet osoba osumnjičenih da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći maloletnike prodavali narkotike u blizini osnovnih i srednjih škola na beogradskoj opštini Voždovac.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M. E. (1997), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. A. (1997), M. N. (2000), K. S. (1997) i T. A.
(2000).

Od njih je zaplenjeno više od 9,5 kilograma marihuane, pištolj i 25 metaka.

Sumnja se da su članovi te kriminalne grupe narkotike skrivali u napuštenim vozilima, koje su ostavljali na parkinzima, dok su manje količine, spremne za dalju prodaju, skrivali u dvorištima osnovnih i srednjih škola.

Marihuanu su prodavali u školskim dvorištima i u blizini osnovnih i srednjih škola na Voždovcu, a maloletnici su novac nakon predaje predavali članovima organizovane kriminalne grupe ili direktno organizatoru.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopšptenju MUP.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar