Jela karkteristična za sremsko podneblje, kulen i kobasice nazamislivi su bez začinske crvene paprike. Ljuta ili slatka -stvar je ukusa važno je samo da bude kvalitetna. U porodici Kolar iz Šida proizvodnjom paprike bave se duže od 50 godina. Decenijama potvrđen kvaleitet garant je sigurne prodaje a paprika poljoprivrednog gazdinstva Kolar i ove sezone biće rsprodata već tokom naredna dva meseca, kada sledi priprema za novu sadnju. Proizvodnja ove vrste kulture iziskuje puno rada i ulaganja. Miša Kolar nedavno je nabavio novu sušaru za pariku čime je pojednostavljen i ubrzan proces sušenja. U sezoni, kada je najviše posla pomažu sin i supruga a često u pomoć priskaču prijatelji i komšije.Prema rečima našeg sagovornika, ova godina nije bila najpovoljnija za proizvodnju ljutog crvenog ploda. Krajnji proizvod prodaje se na kućnom pragu, jer se većinom radi o starim, redovnim kupcima. Jedan deo izneće na pijačnu tezgu u Šidu a značajnom količinom Kolarove parike biće začinjena jela širom Srema i Vojvodine..
Komentari (0)
Ne postoji komentar!