Promocija Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju

|   Info
Promocija Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju Srbije održaće se 13. oktobra u 13 časova u Sali za konferencije Naučno-tehnološkog parka Niš.
Foto: NTP Niš - promo

 

“Ovo je dobra prilika da svi zainteresovani za oblast veštačke inteligencije čuju nešto više o samom Institutu čiji je glavni cilj da omogući svojim naučnicima i istraživačima da kvalitet nauke i istraživanja u oblasti veštačke inteligencije podignu na svetski nivo. Institut će u nastavku svoj ogranak formirati u upravo u NTP Niš”, najavljuju organizatori.

Institut za veštačku inteligenciju Srbije prvi je institut u našoj zemlji posvećen istraživanju veštačke inteligencije i njenoj primeni u različitim oblastima, kao na primer, u automobilskoj industriji, medicinskoj dijagnostici, finansijskim tehnologijama, povećanju efikasnosti poslovanja, čak i otkriću novih lekova i materijala.

Sa vizijom da postane "fabrika" lidera u ovoj oblasti, Institut će takođe omogućiti svojim naučnicima i istraživačima da pokrenu nove kompanije i podučavaju nove generacije studenata, a biće i inkubator startap kompanija, najavljeno je iz NTP Niš.

Prisutnima će se obratiti:
- Prof. dr Dubravko Ćulibrk, direktor Instituta za veštačku inteligenciju
- Doc. dr Branislav Kisačanin, vodeći naučnik Instituta za veštačku inteligenciju
- Dr Milan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka Niš