Promovisan roman Veselina Dželetovića "Srpsko srce Johanovo" u Jagodini

|   Info
Knjiga je prevedena na 13 svetskih jezika, a u planu je i igrani film. „Istina će napokon biti dostupna celom svetu“ rekao je autor knjige
Slobodan Rosić i autor knjige Veselin Dželetović: Foto: Narodna biblioteka "Radislav Nikčević" iz Jagodine

 

Roman Veselina Dželetovića, „Srpsko srce Johanovo“, promovisan je proteklog četvrtka u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Roman „Srpsko srce Johanovo“ je potresno svedočenje o trgovini srpskim organima na Kosovu i Metohiji i stradanju Srba u Žutoj kući u Albaniji. Prve podatke o tome preneo je Johan Vagner, Nemac kome je presađeno srpsko srce i koji se sa autorom upoznao 2004. godine:

-Roman je napisan po istinitom događaju. Najviše me boli što se to nije dogodilo u ratu. Stradalnike nije odneo ratni vihor, oni su stradali u doba mira. Koliko god šiptarski zločinci treba da odgovaraju za te zločine, mislim da isto tako i međunarodna zajednica treba da odgovara, koja je dozvolila da se to čini pred njenim očima. To je poruka da se više nikada ne dogode takvi zločini. Istina se polako širi u celom svetu –rekao je autor knjige.

Pored autora, tokom promocije govorio je i Slobodan Rosić iz Udruženja književnika „Poeta“. Knjiga je prevedena na 13 svetskih jezika, a u pripremi je i igrani film čija će priča biti bazirana na samoj knjizi.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar