Promovisana nova knjiga Dragice Šreder - "Miris detinjstva"

|   Info
Promociji prisustvovao veliki broj ljubitelja književnosti. Govorili autori dela, a priređen je i zanimljiv kulturno-umetnički program
Veličanstvena promocija nove knjige: Foto TV Kopernikus

 

Književnica iz Miloševa, Dragica Šreder, promovisala je svoju novu dvojezičnu antologiju „Miris detinjstva“ protekle srede u Kulturnom centru „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Dragica Šreder već decenijama živi i stvara u Hildenu, a ovom knjigom poznata spisateljica ponovo je okupila brojne autore, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva i njihova dela objedinila u svojoj dvadesetdevetoj dvojezičnoj antologiji „Miris detinjstva“. Knjiga sadrži poeziju i prozu, među kojima su i bajke, a pisane su za sve starosne generacije, rekla je Šreder:

-Najnovija antologija je skup dela autora različitih nacionalnosti, koji pišu za malu i veliku decu. Ja volim da se sećam na svoje detinjstvo koje je bilo lepo i ti mirisi me i danas očaravaju. Tako je i došla ideja da se knjiga zove „Miris detinjstva“. Mislim da mogu i odrasli da ih čitaju, jer su priče i pesme jako interesantne. Svako će, na ovaj način, imati priliku da se seti svog detinjstva –istakla je Dragica Šreder.

Tokom večeri, govorilo se o samoj knjizi, a čitani su i odlomci iz nje. Pored Dragice Šreder, među govornicima su bili  i književnici Ratko Stojilović, Ana Dudaš, Radislav Jović, Toda Matić Medić, Svetlana Perišić sa svojim suprugom Stoletom i Zorka Stojanović. U muzičkom delu programa predstavili su se Duško Dimitrijević Endži i mlada Anđela Trajković, a nastupilo je i kulturno umetničko društvo „Zdravac“ iz Jagodine. Sastavni deo programa bila je i revija šešira i pončo ogrtača Suzane Mladenović Gorjanac

Dragica planira da ovu knjigu predstavi publici u Hildenu, 6. oktobra, a za narednu godinu planira objavljivanje jubilarne 30. antologije, čiji je radni naziv “Sećanje”.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar