Promovisana prva knjiga Zvezdane Krstić

|   Info
"Najviše me inspirišu tužni događaji. O tuzi pišem, ali sreću živim" rekla je pesnikinja o svojoj inspiraciji tokom promocije svoje prve knjige "Beskonačnost na dohvat" u Književnom klubu "Đura Jakšić" u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

Mlada pesnikinja Zvezdana Krstić promovisala je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini svoju prvu zbirku pesama, pod nazivom „Beskonačnost na dohvat“.

Ovo je prva Zvezdanina knjiga, koju je, prema njenim rečima, pisala tri godine. Knjiga je pisana sistematično i svaka pesma nosi određenu poruku koju čitalac treba da otkrije sam. Zvezdana nam je otkrila i šta je inspiriše za pisanje:
-Inspiriše me situacija koja u tom trenutku utiče na mene. Uglavnom pišem tužne pesme, pa zato vole da me zovu i „Mračni pesnik“ ili „Ukleti pesnik“. Tužna tematika me najviše pokreće i to u meni stvori najveću emociju. O tuzi pišem, ali sreću živim. Uzor mi je pesnik Srboljub Mitić, zbog koga je sve ovo i nastalo. Hvala izdavačkoj kući „Srpska knjiga M“ koja je prepoznala moj talenat. Oni kažu da je knjiga dobra, ali videćemo šta čitaoci kažu –rekla je Zvezdana.

Tokom promocije, pored autorke, stihove su čitali i Kristina Bigić Makić i Nenad Nikolić, dok je Snežana Bihler, predsednica Kluba „Đura Jakšić“ čitala recenzije Zvezdanine knjige. Promocija je privukla veliki broj ljubitelja poezije, a stihovi ove mlade pesnikinje izazvali su pozitivne reakcije.

Zvezdana Krstić rođena je u Starom selu, kod Velike Plane. Njen talenat su prvo primetili nastavnici u osnovnoj, a zatim i profesori u srednjoj školi. Pokretač je i predsednik Udruženja pesnika „Srboljub Mitić“ u Starom Selu. Imenovala je godišnje poetsko priznanje „Srboljubov sanopis“ koji se dodeljuje svake godine u aprilu u znak sećanja na pesnika Srboljuba Mitića. Pesme Zvezdane Krstić zastupljene su u brojnim zbornicima.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar