Prva personalizovana proteza za pse

|   Info
Studenti Mašinskog fakulteta u Nišu konstruisali su prvu personalizovanu protezu za pse, kažu sa Mašinskog fakulteta.

Zahvaljujući njihovom izumu jedan pas koji je ostao bez nogu, napravio je svoje prve korake, a u planu je još ovakvih projekata, dodaju sa ovog fakulteta.
Pavle Drašković student četvrte godine Mašinskog fakulteta u Nišu, zajedno sa svojim kolegama Jovanom Aranđelovićem i Blaženom Pavlovićem, napravio je protezu specijalno napravljenu za psa sa specifičnom traumom. Prilikom izrade su imali dosta poteškoća, ali sve su uspeli da preivaziđu zarad humanog cilja koji su imali, naglašava Pavle.
Profesor Mašinskog fakulteta Miroslav Trajanović koji je pomagao studentima u ovom izazovu kaže da je zadovoljan ishodom projekta, a najlepši rezultat je to što je pas koji nije mogao da hoda, sada i potrčao.
Rezultati ovog projekta su najbolja potvrda da je stečeno znanje sa Mašinskog fakulteta direktno primenljivo u praksi, ističe dekan Mašinskog fakulteta Nenad Pavlović.
Za izrvšenje ovog zadatka studenti su koristili niz naprednik tehnologija, kao što su optičko skeniranje oblika, rezervni inženjering i računarski podržano projektovanje 3d štampe.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar