Prvi IT čas u nizu za srednjoškolce; pet puta više IT odeljenja nego prošle godine

|   Info
Održan je javni čas u specijalizovanom IT odeljenju beogradske gimnazije „Patrijarh Pavle“, koji je samo prvi u nizu predavanja koja će biti održana do kraja školske godine. Ove školske godien oformljena su 44 IT odeljenja u školama širom Srbije, što je pet puta više u odnosu na prošlu godinu. Predsednica Vlade Repbulike Srbije, Ana Brnabić, rekla je da ovakvim projektima pravimo jaču, snažniju i bolju Srbiju.
Foto: Televizija Kopernikus

Nastavljamo putem kojim smo krenuli i bavimo se prioritetima koje smo postavili, rekla je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon što je prisustvovala javnom IT času u specijalizovanom IT odeljenju beogradske gimnazije „Patrijarh Pavle“.

 

Dokazali smo da gimnazija može da bude strateški bitnija kako je Strategija i predviđala i već smo došli do toga da je 20 do 25 odsto učenika u gimnazijama, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

 

Cilj ovakvih aktivnosti je popularizacija obrazovanja i širenje svesti da je trenutna industrijska revolucija velika šansa za Srbiju, kako bi naša deca živela mnogo bolji život, ističu ispred inicijative „Digitalna Srbija“, koja je jedan od pokretača ovog projekta.

 

Vlada Srbije ovaj projekat ne realizuje sama, već uz veliku pomoć dveju organizacija, inicijative „Digitalna Srbija“ i Fondacije „Petlja“ istakla je Brnabić. Cilj kampanje „Budimo pametni“ je upoznavanje široke javnosti sa najvažnijim pojmovima u oblasti digitalne transformacije i pokretanje dijaloga o tome šta bi iskorak ka digitalnom društvu značio za živote svih građana.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar