Prvo otvoreno prvenstvo Smedereva u plivanju

|   Sport
Prvi put posle više decenija zvanično prvenstvo u plivanju

Smederevo je grad pored Dunava. Tradicija sportova na vodi je višedecenijska i izuzetno uspešna. Veslači su   već posle Drugog  Svetskog rata postali jedan od najuspešnijih klubova stare Jugoslavije, a jedriličari su takodje medju najuspešnijim u  svom sportu, na domaćoj i medjunarodnoj sceni. Vaterpolo i plivački klub  Smederevo postoje  od kada je napravljen Olimpijski bazen, ali po prvi put će na ovom velelepnom sportskom objektu biti organizovano zvanično takmičenje u plivanju.

  • Imamo najveći i najlepši bazen u regionu, možda i šire. Ovaj kompleks bazena  Olimpijskog , malog i srednjeg, može da primi  6 hiljada posetilaca i zaista je šteta da nemamo zvanična takmičenja u vaterpolu i plivanju. Pre tri godine 2015. bili smo domaćini  vaterpolo selekciji Srbije, koja je na našem bazenu pobedom nad Rusijom od 12:7, krenula u pohod na zlato u  Svetskoj ligi. – kaže direktor JP Sportski centar Smederevo, Mladen Savić. -  Sada je prilika da održimo prvo zvanično prvenstvo Smedereva u plivanju, zajedno sa prijateljima iz Saveza sportova Smederevo. Biće  nekoliko uzrastnih  kategorija, a takmičenje počinje u nedelju u 19 časova. Za početak, plivaće se samo na distanci od 50 metara. – kaže Mladen Savić.

Olimpijski bazen u Smederevu  sagradjen je 2010 . godine i predstavlja mesto okupljanja i rekreacije  žitelja iz svih okolnih gradova. Kapaciatet na tribnama je 6 hiljada mesta i državna vaterpolo selekcija planira da ga aktivnije koristi za pripreme i mečeve narednih sezona.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar