Prvog dana škole gradonačelnik odgovarao na pitanja đaka

|   Info
Srećan početak i uspešnu školsku godinu, kao i mnogo dobrih ocena i lepo druženje poželeo je učenicima OŠ „Drinka Pavlović” gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.
Foto: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

 

Izvor: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

Prilikom posete ovoj školi, Radojičić je sa učenicma 4/1 podelio svoja iskustva iz školskih dana i odgovarao na njihova pitanja o omiljenom predmetu i mestu školovanja.

Gradonačelnik je istakao da je prvi dan školske godine izuzetno značajan datum jer predstavlja novi početak za sve nas.

Foto: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

– Imao sam zadovoljstvo da se danas obratim učenicima četvrtog razreda OŠ „Drinka Pavlović” i stvarno je bilo lepo razgovarati sa njima i čuti njihova očekivanja na današnji dan. Rekao sam im u ime Grada Beograda da ćemo voditi računa o njima, ali isto tako i o uređenju škola kako bi naši najmlađi sugrađani imali adekvatne uslove za školovanje – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd planira da do 2020. godine izdvoji preko tri milijarde dinara za rekonstrukciju i ulaganje u školske ustanove.

– Grad će nastaviti da ulaže napore kako bi deca na pravi način provodila slobodno vreme. Trudićemo se da obezbedimo čitav niz besplatnih aktivnosti i programa čiji će osnovni cilj biti kvalitetno odrastanje svih naših školaraca – dodao je gradonačelnik.

On je naglasio da je početak školske godine veoma značajan za nastavnike, ali i za ljude koji se nalaze na rukovodećim položajima u obrazovnim ustanovama.

– Svesni smo koliko je njihov posao težak i odgovoran zbog čega i njima želim uspešnu školsku godinu i puno sreće u radu. Grad će nastaviti da radi na stvaranju što boljih uslova za obavljanje njihovog posla, na zadovoljstvo dece, roditelja i svih drugih koji učestvuju u sistemu obrazovanja – zaključio je Radojičić.

Direktor škole Jole Bulatović čestito je svim đacima u Srbiji početak školske godine, posebno prvacima.

– Škola je spremna za novu školsku godinu. Počastvovani smo posetom gradonačelnika i želim ovom prilikom da zahvalim Gradu Beograd na svim dosadašnjim aktivnostima koje utiču na poboljšanje uslova u kojima škole rade – rekao je Bulatović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar