PU Smederevo - Dan otvorenih vrata

|   Info
U skupštinskoj sali GU Smederevo održan je „Dan otvorenih vrata“, u okviru kojeg je svim zainteresovanim kandidatima predstavljen rad policije i sve što je potrebno da konkurišu za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Zainteresovani kandidati mogli su nešto više da čuju i o obuci za pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Tokom ove tribine u Smederevu zainteresovani su od samostalnog policijskog inspektora Nebojše Dobričića mogli da dobiju  sve informacije u vezi sa aktuelnim konkursom o selekciji i obuci u Centru za policijsku obuku, kao i o svemu što ih očekuje na putu da postanu policijski službenici.

Kandidatima je ukazano na uslove koje treba da ispune da bi konkurisali za obuku, način podnošenja prijave, potrebnu dokumentaciju, postupak izbora kandidata i kvalifikacioni ispitu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je, naime, 20. juna konkurs za upis 351. polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova. Za područje PU Smederevo planirano je osposobljavanje 30 polaznika. Prijave  sa dokumentacijom podnose se policijskoj upravi ili stanici po mestu prebivališta kandidata do 20. jula ove godine.

-Za zainteresovane kandidate koji imaju završenu srednju četvorogodišnju školu i nisu stariji od 24 godine, što je jedan od uslova konkursa, predstavili smo sve segmente obuke koja se realizuje u savremeno opremljenom Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U sklopu osnovne policijske obuke polaznici realizuju  četvoronedeljnu praktičnu obuku u Policijskoj upravi u kojoj će raditi. Cilj praktične obuke je da polaznici upoznaju organizacionu strukturu Policijske uprave i njen rad, ali i da primene i prošire znanja i veštine stečene u Centru. Nakon što sa uspehom završe osnovnu policijsku obuku i polože završni ispit, polaznici se raspoređuju u Policijske uprave, u statusu policajca – pripravnika, gde se dalje tokom stručne obuke osposobljavaju za samostalan rad na radnom mestu uniformisanog policijskog službenika, za koje je propisana srednja stručna sprema – rekao je Nebojša Dobričić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar