Pupovac: Ja sam ratni zločinac

|   Info
Od danas me slobodno smatrajte ratnim zločincem, izjavio je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac u Saboru govoreći o poslednjim slučajevima nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti i istakao da živi u zemlji mržnje i nasilja.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet, index.hr

Pupovac je upozorio i na slučaj profesora kojem je izrečena opomena pred otkaz zbog statusa na Fejsbuku o izletu u Vukovar.

Pupovac je rekao da živi u zemlji mržnje i nasilja.

'Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem. I kad još k tome da čujem da je jedna osnovna škola u Zagrebu izrekla opomenu pred otkaz nastavniku, predsedniku Mense, dakle među najinteligentnijim ljudima ove zemlje, zbog toga što je na svom poslu na Fejsbuku napisao nešto o čemu bismo svi trebalo da razmišljamo'', rekao je Pupovac.

On je upozorio da se deci koja posete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

''Ako je on, od danas slobodno i mene smatrajte ratnim zločincem. Pozivam tužilaštvo da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca", istakao je Pupovac.

I onda se čudimo, kako je istakao, što deca posežu za nasiljem. "Krivimo njih, ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mestu predsednika Republike i slušaju kada se viče 'Ubij, ubij Srbina', kažu nismo čuli", rekao je Pupovac, prenosi index.hr.