"Putevi Srbije": Auto-putevi su prohodni za saobraćaj

|   Info
Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima prohodni su za saobraćaj, saopštilo je danas javno preduzeće "Putevi Srbije".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Problem u saobraćaja prave teretna vozila, šleperi i vozači teretnih vozila koji su na put krenuli bez zimske opreme i sa letnjim i neispravnim gumama.

Zbog najavljenih niskih temperatura "Putevi" upozoravaju na mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima, uz apel vozačima da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme i da vožnju i brzinu prilagode zimskim uslovima na putu.

Sneg umernog i jakog intenziteta trenutno pada na čitavom području Vojvodine, kao i u zapadnom i centralnom delu zemlje, uključujući i Beograd.

Podnevna merenja pokazuju da je sa 11 stepeni Celzijusa ispod nule najhladnije na Kopaniku, dok je na Zlatiboru izmereno - 5.  Temperature oko nule izmerena je u Beogradu, Nišu, Kraljevu i Kragujevcu.

Meteorolozi za nedelju i ponedeljak najavljuju dodatno zahlađenje i temperature od -15 do - 17 na Kopaniku, oko -9 i -10 na Zlatiboru, do - 3 i - 5 u Negotinu i Negotinskoj krajini.

Maksimalne temperature u nedelju i ponedeljak neće prelaziti tri stepena Celzijusa, pokazuje prognostička karta RHMZ.