Putin se sastao sa Merkelovom: Energetika ključna

|   Info
Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Nemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta.
foto: kremlin.ru

Izvor: b92

Sastanak sa kancelarkom Merkel počeo je 18 časova po lokalnom vremenu.

Očekuje se da će se Putin i Merkel dotaći tema kao što su situacija u Siriji, istočnoj Ukrajini, bilateralna saradnja, kao i energetska pitanja.

Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Nemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin. 

Putin je u obraćanju medijima u zamku Mezeberg, na oko 70 km od Berlina, a pre početka sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rešavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tass. 

Ruski lider je poručio da sve mora biti urađeno za sirijske izbeglice kako bi se vratile u svoju zemlju. Putin je rekao i da je Siriji potrebna pomoć za obnovu i kako bi se osigurao bezbedan povratak izbeglica svojim domovima. 

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, pre početka zvaničnog sastanka sa Putinom, rekla da bi Nemačka i Rusija trebalo da rade zajedno na pronalaženju rešenja u Ukrajini, kao i da humanitarna kriza u Siriji mora biti izbegnuta.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar