Radionica pevanja i muzičko-scenski performansi večeras na džez teatru

|   Info
Ljubitelji teatra, kako kažu organizatori Nišvila, tokom dana moći će da nauče nešto o pevanju u pozorištu, a zatim i da to znanje primene učešćem u flešmobu. Pored toga, dodaju, u Narodnom pozorištu biće prikazana kineska predstava, dok će na amfiteatru na Nišavi, igrati ansambl Narodnog pozorišta iz Bukurešta.

Izvor:Južne vesti    


Od 15 do 18 sati, u Oficirskom domu, kažu organizatori, biće održana radionica “Pevajmo zajedno”, na kojoj će svi zainteresovano moći da nauče nešto o tehnikama pevanja u pozorišnim predstavama od francuskih umetnika.

Sat vremena kasnije, od 19 sati, svi polaznici radionice, moći će da učestvuju u flešmobu koji će biti održan na Tvrđavskom mostu.

Niško Narodno pozorište, od 20 sati, primiće publiku koja želi da pogleda predstavu Pozorišne akademije Šangaj Legenda o beloj zmiji.

    Legenda o beloj Lejdi je je Kineska legenda i istražuje temu istinske ljubavi i mogućnosti večnog trajanja. Bela zmija, koja se pretvara u mladu ženu, udaje se za XU Xiana, čoveka. Nakon nekoliko godina, XU Xian je veoma star, a Bela zmija ne , jer je besmrtna. Može li još uvek da ga prepozna? - navodi se u opisu predstave.

Ulaznice za ovu predstavu koštaju 500 dinara, odnosno, dve ulaznice su 700 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

Već od 21 sati, kažu organizatori Nišvila, na amfiteatru, Narodno pozorište Bukurešt izvešće muzičko-scenski performans.

Kompletan program Nišvil džez teatra možete pogledati na njihovom sajtu.

Podsetimo, pozorišni deo Nišvila održavaće se od 3. do 12 avgusta. Učestvovaće 16 predstava, pozorišta osim iz Srbije dolaze iz Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike, a selektorka programa Maja Mitić najavila je da će ovaj festival prerasti u južni BITEF.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar