Radionica za pripremu Programa za izvrsne projekte mladih istraživača - FOND ZA NAUKU SRBIJE

|   Info
Fond za nauku Srbije organizovao je Radionicu za pripremu predloga projekta za izvrsna dostignuća mladih istraživača, u cilju da pruži podršku idejama iz svih oblasti nauke i uključivanje mladih naučnika u naučnoistraživački rad. Ukupan fond uložen u ovaj projekat je 6 miliona eura, odnosno 200.000 eura po projektu, u trajanju od dve godine.

Fond za nauku Srbije organizovao je radionicu za pripremu predloga projekta za Program izvrsnih projekata mladih istraživača.

- Jedan od najvažnijih ciljeva je obezbeđivanje uslova za kontinuirani rast naučno-istraživačkih i razvojnih aktivnosti u Republici Srbiji, neophodnih za napredak društava zasnovanog na znanju – istakao je profesor Vladimir Popović, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 – Ova radionica je bitna jer će mladim istraživačima pomoći da kvalitetno izraze svoje ideje, kao i da kvalitetno rukovode njima – istakla je Milica Đurić – Jovičić, iz Fonda za nauku Republike Srbije.

Sa istim ovim radionicama se uskoro kreće u Nišu i Novom Sadu, a sredstva su namenjena svim oblastima nauke. Konkurs za projekte biće otvoren do 2. septembra ove godine, a radovi se mogu poslati u elektronskoj formi.

 

Novinar: Ivana Damnjanović