Radnički dobio novog direktora Omladinske škole, skaute pojačao nekadašnji fudbaler tima

|   Sport
Fudbalski klub Radnički jača svoj stručni štab. O skautingu ekipe iz Niša od sada će brinuti Miloš Stojanović, dok će omladinsku školu voditi Miodrag Martać.
Foto: FK Radnički Niš / Vladimir Petković

 

Skaut službu pojačao je svojevremeno najbolji strelac domaćeg fudbalskog prvenstva, koji je posle osvajanja Kupa Srbije sa Jagodinom igrao i u Radničkom. Stojanović je u dresu tima sa Čaira bio u sezoni 2004/2005, posle čega se posvetio međunarodnoj karijeri.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao deo ovog novog projekta. Zahvalio bih se Ivici Tončevu na pozivu, a sa poslom počinjem odmah. Moj zadatak će biti da gledam što više utakmica po Srbiji u svim kategorijama i skautiram igrače i za prvi tim i za omladinski pogon. Ovaj deo Srbije predstavlja nepresušni izvor telenata, ali nećemo se ograničiti samo na njega, već ćemo pratiti situaciju u celoj zemlji. Radujem se saradnji sa Martaćem, Ivovićem i Stankovićem. U pitanju su odlični sportski radnici i verujem da ćemo naprviti dobre stvari ovde u Radničkom. Nas na leto čeka zahtevan prelazni rok i potrebno je da odmah prionemo poslu", rekao je Stojanović.

Novi direktor omladinske škole fudbala je nekadašnji trener u klubovima Zemun, Borac, Sloga, Zeta i Crvena zvezda. Martać je bio i selektor mladih reprezentacija Srbije i Crne Gore, a tokom 2002. godine bio je i asistent selektora A tima.

"Imam plan kako to da uradimo, ali ne bih sada baš sve iznosio, Uglavnom, ideja je da centar takozvane „južne pruge“ bude ovde u našoj školi. To područje će biti u fokusu, ali naravno da ćemo širiti našu „mrežu“ i u ostalim delovima Srbije. Imam bogato iskustvo u ovom poslu. Radio sam sličan posao u Crvenoj zvezdi i skautirao Luku Milivojevića, Aleksandra Pešića i Stefana Savića. Na moju žalost, ovaj poslednji nije iz nekih razloga završio u Zvezdi, već je preko Partizana izgradio blistavu međunarodnu karijeru. Siguran sam da takvih potencijala ima na sve strane oko nas i da ćemo ih temeljnim radom privući i dovesti u Radnički. Naravno za to će trebati i puno ulaganja, a za to imam obećanje rukovodtsva kluba. Vidim da je u poslednje vreme uloženo dosta sredstava u sređivanje infrastrukture na pomoćnim terenima i objektima i to je važan preduslov za ono što želimo ovde da uradimo. Pred nama je težak posao, ali verujem da ćemo svi zajedno uspeti da ostvarimo postavljene ciljeve, koji su visoki. Upoznao sam trenera prvog tima Stankovića i sportskog diretkora Ivovića, ostavili su jak utisak na mene i očekujem uspešnu saradnju", zaključio je Martać.

U Radničkom obećavaju da će u budućnosti raditi i na unapređenju uslova za treniranje, a dokaz za to su nedavno postavljeni novi reflektori i površina sa prirodnom travom na pomoćnim terenima kluba.

Autor: Nikola Šipovac