Radojičić: Bezbednost na Adi Ciganliji na visokom nivou

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je bezbednost na Adi Ciganliji na visokom nivou, te da na prostoru ovog kupališta u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice, prenosi Beoinfo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo, TV Pink

Radojičić je za TV Pink rekao da su na raspolaganju i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

"Spasioci prolaze obuke, imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave. Obučeni su i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000", rekao je Radojičić.

Plaže Savskog jezera i ove godine, desetu godinu zaredom, su nosilac najvišeg međunarodnog priznanja „Plava zastava“.

Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kreterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema njegovim rečima, kvalitet vode na Adi Ciganliji je na visokom nivou, kontroliše se redovno i deset godina zaredom ovo kupalište dobija plavu zastavicu.

Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje, a ona omogućava da se voda prečišćava, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je apelovao na mlade da poštuju sva pravila kupališta kako ne bi sebe doveli u opasnost, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoje mališane.