„Radoznalo slonče“ i „Tri praseta“ na repertoaru Pozorišta lutaka

|   Život
Na repertoaru Pozorišta lutaka u Nišu ove sedmice nalaze se dve predstave.
Foto: televizija Kopernikus

 

 

Četvrtak 15. april, 18.00, „Radoznalo slonče“

Glavni junak ove priče Radjarda Kiplinga je nestašni mali slon koji neprestanim zapitkivanjima celu šumu diže na noge. Priča pisana početkom HH veka, aktuelna je i danas. Govori o radoznaloj deci i odraslima koji nemaju vremena da odgovore na njihova brojna pitanja. „Radoznalo slonče“ je muzički spektakl, kome dodatnu draž daju živopisne lutke.

Predstavu je režirao Viktor Klimčuk, a uloge tumače: Nataša Ristić, Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Tatjana Milenković.

Nedelja, 18. april, 11.30, „Tri praseta“

Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Iz Pozorišta lutaka u Nišu napominju da se predstave održavaju uz poštovanje svih epidemioloških mera.