Rakić: Vučić ima podršku Srba sa KiM

|   Info
Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je za RTS da su predstavnici Srba sa KiM danas razgovarali sa predsednikom Vučićem o političko-bezbednosnoj situaciji i da ih raduje to što će se do rešenja za KiM doći kompromisom uz konsultacije sa srpskim narodom.
Foto: Fonet

Izvor: RTS

Rakić je, gostujući u Denvniku RTS-a naveo da se do kompromisnog rešenja može doći samo uz konsultacije sa državom. Dodao je da su predstavnici Srba preneli poruku Vučiću da ima njihovu podršku.

"Raduje nas što neće biti iznet nijedan stav koji se tiče održivog rešenja i boljeg života, bez konsultacija sa nama", naveo je Rakić i zamolio je sve da puste srpski narod da sam odlučuje o sudbini svoje dece.

Istakao je da su Srbi na KiM uznemireni zbog ćutanja međunarodne zajednice na incidente kao što je otmica Marka Đurića, kada su specijalne jedinice upale na sever Kosmeta iako to ne smeju.

"Svedoci ste do čega je to dovelo", rekao je Rakić.

Istakao je i da ih je predsednik Vučić upoznao sa tokom briselskog dijaloga i da Srbi osećaju zabrinutost za dalju situaciju.

"Dosta nam je politike ranijih vremena kada Srbi nisu imali sagovornika u Beogradu", rekao je Rakić poručujući da je to dovelo do toga da smo sada u težoj situaciji nego što smo bili.

Rekao je da je predsednik Vučić dobio otvoreno pismo u kojem se kaže da su navodno podela i razgraničenje loša rešenja, a da svi ti ljudi koji pišu pisma imaju i kosovske i srpske lične karte a "ne bi ga čudilo" i lične karte nekih zemalja koje su bile sponzori kosovske nezavisnosti.

Kako kaže, moli ih da ostave Srbe da žive dole sa svojim porodicama, i da zajedno sa predsednikom Vučićem i državom odluče o svojim životima.

Osvrnuo se i na to što "Vučića nazivaju izdajnikom" i takođe na to što ga u vestima iz Prištine nazivaju "sotonom i đavolom", ističući da su predsednik Vučić i Vlada Srbije dobili podršku oko 80 odsto Srba na KiM.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar