Rama prekršio dogovore

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Albanija podržava kosovske barijere za robu iz Srbije, čime je, kako je ocenio, predsednik Vlade Albanije Edi Rama ubio regionalne dogovore o saradnji, zbog čega je besmisleno držati sastanke o toj temi.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Dačić je rekao da prezire sve koji su pljunuli na srpske žrtve u ratovima radi odbrane Evrope, hrišćanstva i evropskih vrednosti.

Danas Srbija ponovo treba da brani evropske vrednosti od Kosova, koje ruši ekonomske slobode, jedan od temelja Evropske unije, izjavio je Dačić.

Prema njegovim rečima, Beograd čeka da se "mudraci iz Brisela i drugih zemalja osmele da kažu da tako ne može".

Niko iz Prištine ne preduzima bilo šta bez osećaja da ima podršku. Vreme je da se opredeljujemo - jesmo li za regionalnu saradnju i dijalog ili nismo, izjavio je Dačić, uz konstataciju: "Srbija jeste, ali u ovakvim uslovima ne znamo o čemu bismo razgovarali".

Lobirali su po celom svetu za priznanje nezavisnosti Kosova. Tvrde da je to legitimno, ali nije legitimno da se Srbija od toga brani, rekao je Dačić i dodao: Zamislite da smo uveli takse od 100 odsto na robu iz Albanije, Hrvatske ili zemalja koje su priznale Kosovo i lobirale da uđe u Interpol.

Nećemo da uradimo ništa što bi nas dovelo u situaciju da kažu "krive su obe strane". Nisu krive obe strane, već Priština, sada i Tirana. Rama je to stavio u ram velike Albanije, izjavio je Dačić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar