Reagovanja poslanika na izjavu Sulejmana Ugljanina

|   Info
Neprimerene, štetne, nepotrebne, netačne – tako poslanici ocenjuju poruke Sulejmana Ugljanina izrečene u Novom Pazaru posle izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.
foto: Fonet

 

Izvor: RTS

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS-a navodi da izjava Sulejmana Ugljanina ne doprinosi dobrim međunacionalnim i međuverskim odnosima u raškoj oblasti.

"Srbija nije fašistička država, u fašističkim državama nema izbora i to bi Sulejman Ugljanin trebalo da zna. Izjava Ugljanina ne doprinosi dobrim međunacionalnim i međuverskim odnosima u raškoj oblasti. Što se tiče Republike Srbije ona će i dalje nastaviti da ulaže u taj deo Srbije, da pomaže narodu koji tamo žive, i politika Vlade i politika predsednika Srbije se ni za jotu neće promenti", istakao je Martinović.

Marija Janjušević iz Dveri navodi da Ugljanin ni do sada nije pokazivao poštovanje prema zemlji u kojoj živi.

"Što se tiče gospodina Ugljanina on ni do sada nije pokazivao poštovanje prema državi Srbiji i on je otvoreno pokazivao mržnju prema sopstvenoj državi koja mu pruža sve što pruža bilo kom drugom građaninu Srbije", navodi Janjuševićeva.

Neđo Jovanović iz SPS-a navodi da svaka ratno huškačka retorika i sve izjave koje su usmerene direktno kao napad na Srbiju zavređuje svaku osudu.

"Svaka ratno huškačka retorika i sve izjave koje su usmerene direktno kao napad-atak na državu zavređuje svaku osudu. Samim tim osudu zavređuje ono što je rekao i sam Ugljanin. Mi ne možemo drugačije nego da osudimo taj ratno huškački jezik. Taj izborni rezultat ne može biti alibi za napad na dražvu Srbiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Jovanović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar