Rekordno nizak nivo nezaposlenosti

|   Info
Sajam zapošljavanja koji je održan u Bogatiću okupio je veliki broj nezaposlenih koji su u velikoj ponudi slobodnih radnih mesta mogli da pronađu potencijalni posao. Sajam je posetio i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković.

Zahvaljujući podsticajnim  merama Vlade RS  i  predsedniku  države  Aleksandru Vučiću u Srbiji su stvoreni povoljni  uslovi za poslodavce , te i ne čudi što je na evideniciji NSZ broj nezaposlenih  na rekordno niskm nivou. Ove pohvalne podatke na  Sajmu zapošljavanja u Bogatiću  izneo je  Negovan Stanković , državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.
Nacionalna služba za zapošljavanje  dovodi radne snage  u vezu sa poslodavcima. To pokazuju  i prošlogodišnji podaci Sajma u Šapcu gde je posao punudlo 67 poslodavaca, a posetilo  ga je  čak 800 ljudi bez posla. Direktor NSZ Filijala Šabac, Radivoje Mićić  ističe da je čak 40 odsto njih koji su predali SV našlo zaposlenje.
U Bogatiću je oko  27 poslodavaca, ponudilo je  više od 200 slobodnih radnih mesta, različitih profila i stepena stručne spreme. Među slobodnim radnim mestima našlo se 52 zanimanja u proizvodnim i uslužnim delatnostima, trgovini i bankarskim uslugama. U prvih šest meseci održana su 44 sajma, na kojima je prisustvovalo više od 40 hiljada nezaposlneih, od kojih je preko 8 hiljada našlo posao.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar