Reprezentacija otputovala u Litvaniju, Liga nacija u senci sukoba igrača i selektora

|   Sport
Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Viljnus, gde u petak počinje takmičenje u Ligi nacija. Prvi protivnik našoj ekipi je selekcija Litvanije, a utakmica dolazi u trenutku velikih potresa i otvorenog sukoba nekoliko fudbalera sa Mladenom Krstajićem.
Foto: Fudbalski savez Srbije

 

Srpski fudbaleri važe za favorite u predstojećem duelu sa Litvancima. Reprezentativac Nikola Milenković preneo je već poznatu floskulu da svi igraju fudbal i da treba biti oprezan, ali da se naša reprezentacija svakako nada pobedi. Protivnik je dobro analiziran i neće biti iznenađenja u tome kolike su mogućnosti rivala Srbije.

“Očekujemo motivisane Litvance. To je tvrda ekipa, očekujemo jak otpor, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Ima tu dva-tri igrača u napadu koji mogu da naprave problem, ali skautirali smo ih dobro tako da ne bi trebalo ništa da nas iznenadi”, rekao je Milenković.

U prvoj utakmici novog takmičenja svako će hteti da se predstavi u što boljem izdanju, potvrdio je Antonio Rukavina, koji smatra da Srbija može da pobedi Litvaniju. Iako još uvek nije siguran hoće li rivali igrati defanzivno ili napadački, naš reprezentativac veruje u kvalitet tima i u dobar rezultat.

“Prva je utakmica i svako pokušava da uđe u novo takmičenje najbolje što može i sigurno da će pokušati da nas dobiju. Sad, da li će igrati zatvorenije ili će da nas pritisnu, to ćemo još da vidimo. Ali, ono što je sigurno, mi idemo tamo na pobedu”, izjavio je Rukavina.

Atmosfera u timu sigurno je donekle i narušio sukob između selektora i dvojice reprezentativaca sa Mundijala u Rusiji - Nastasića i Milivojevića, koji su optužbe razmenili i preko medija.

Rukavina je pozvao na mir i poručio da nikome ne koristi loša atmosfera oko nacionalnog tima, kao i da se prepucavanjem u medijima ništa neće postići.

“Nikome ne ide u prilog da se svađamo preko medija. Mislim da je svima u interesu da reprezentacija pokuša kroz Ligu nacija da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo i da veže dva takmičenja za redom”, kaže Rukavina.

Utakmica Litvanije i Srbije igraće se u petak od 20.45h na stadionu u Viljnusu.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar