Reprezentacija Vojske Srbije na 42. CISM Svetskom vojnom prvenstvu u padobranstvu

|   Info
U mađarskom gradu Solnok, od 9. do 21. avgusta, održava se 42. CISM Svetsko vojno prvenstvo u padoranstvu na kome je među 38 zemalja učesnica i naša vojna reprezentacija.
Foto: Vojska Srbije promo

Izvor: www.vs.rs

Padobranska ekipa nastupa u sastavu potpukovnik Slobodan Jovanović, major Nenad Stojiljković (sudija), zastavnik prve klase Miroljub Janićijević, zastavnici Milan Svetozarević i Ivan Mitić, vodnik Dejan Cvetković i u ženskoj konkurenciji zastavnik Radmila Đurić.

Narednih dana, takmičari će odmeriti snage u tri padobranske discipline – skok na cilj gde se skokovi izvode sa visine od 1100 metara, grupni likovni skokovi koji se izvode sa visine od 3200 metara, i u disciplini pojedinačno figurativni skokovi sa visine od 2200 metara.

Foto: www.vs.rs

Radi se o takmičenju najvećeg svetskog ranga, na kojem naša reprezentacija učestvuje već deseti put, a koje se organizuje pod okriljem Međunarodnog komiteta za vojni sport – CISM, čija je članica i Republika Srbija.

Padobranstvo je jedan od četiri vojna sporta u okviru CISM i stvar je prestiža za zemlje sveta učestvovati na ovakvom takmičenju. Dokaz tome je da je ove godine ukupno pozvano 136 zemalja, ali da svega njih 38, među kojima je i Srbija, imaju padobrance koji mogu da učestvuju na takmičenju ovog ranga.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar