Rešenje problema Kosova potrebno je što pre

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vućič je prilikom obračanja javnosti rekao da budemo li se približili nekom rešenju, u šta sumnja, izaći ću i o tome otvoreno govoriti i lično dati sve od sebe da snosi sve konsekvence, ma koliko to bilo pogubno po stranku i politiku koje vodi. Mnogo je teškog pred nama u septembru potvrdio je Vučić ali da želi da građanima Srbije poruči da ne brinu, jer nikakvih tajnih odluka, ni rešenja neće biti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se  javnosti i istakao da je rešenje kosovskog problema neophodno.Vučić je naglasio da je "jedno od ključnih pitanja da zbog budućnosti Srbije rešimo pitanje KiM". Srbija od potpisivanja Briselskog sporazuma dala sve od sebe da bude pouzdan partner ne samo Albancima, već i međunarodnoj zajednici.

“ Politika Srbije i naš savet srbima na KIM biće da pažljivo radimo, da pažljivo pratimo dešavanja u međunarodnoj zajednici, da na svojim pravima insistiramo i da biramo trenutak i poteze  koji će uvek biti usklađeni sa  našim interesima.” izjavio je Vučić

Vučić je istakao da će  će Beograd, nastaviti rad sa Srpskom listom i predstavnicima Srba sa KiM i srpskim narodom i "znati kako i na koji način da dođemo do ostvarenja svojih prava".Rekao je da će insistirati na formiranju ZSO, ukazujući da zbog neformiranja Srbi ne mogu da ostvare neka svoja prava, poput toga da predloži komandanta regionalne policije za sever. 

"Mnogo je teškog pred nama u septembru, ali želim da građanima Srbije poručim da ne brinu, jer nikakvih tajnih odluka, ni rešenja neće biti"

Predsednik Srbije je  izjavio da odgovornost za rešenje kosovskog problema, ako ga bude, moraće da pokažu svi građani, a ja neću bežati od sopstvene odgovornosti ako ne dobijemo podršku građana

"Neću dozvoliti da Srbi ostanu bez svojih prava, kao moji prethodnici, ukoliko se ikada pred vama budem pojavio sa predlogom nekog rešenja, a da li će to biti razlog za slavlje - neće. Ni nama ni drugoj strani", poručio je Vučić u obraćanju javnosti.

Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje novinara I  prokomentarisao prisustvo crnogorskog atešea na proslavi Oluje u Kninu rečima:"Hvala vam, prijatelji, kako vodite računa o Srbiji i sprskom narodu i o nasim interesima".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar