RHMZ: Od srede osveženje i pad temperature za 10 stepeni

|   Info
Do karaja dana u Srbiji će biti veoma toplo i sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom od 35 do 38 stepeni, dok će u Beogradu najviša temperatura iznositi 37. Sutra takođe toplo, a tek posle podne i uveče će biti malo svežije, dok će veće osveženje biti tek u sredu, kada se očekuje da temperatura padne za čak deset stepeni, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U noći između utorka i srede se očekuje naoblačenje i pad temperature, kao i pljuskovi i grmljavine, pa će se pravo osveženje osetiti tek u sredu, kada su moguće i vremenske nepogode sa jakim ljuskovima i gradom, ali i pad temperature za desetak stepeni, najavljuje meteorolog, Nedeljko Todorović.

Poslednjih dana avgusta očekuje se još jedno osveženje ili čak zahlađenje čime bi se i završio topli deo leta. Tada se očekuju kiše i pljuskovi, kaže Todorović.

Gledajući srednju temperaturu ovo leto jeste toplije, ali gledajući ekstremne vrednosti temperature, iznad 35 stepeni, broj dana sa takvim visokim temperaturama, čak je i ispod proseka. Tako da možemo reći da je ovo leto toplo, ali ne i ekstremno toplo, ocenjuju iz RHMZ-a.

Novinar: Danijela Perović