RHMZ ponovo upozorava

|   Vreme
RHMZ izdao je upozorenje da se danas rano ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu.
Foto: KCN, Ružica Simonović

Izvor:Tanjug, B92

Izdato je upozorenje i da će novih snežnih padavina biti sve do subote pre podne.

Danas se u vecini mesta ocekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da ce ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većni mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm, samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

U Srbiji će danas biti oblačno sa snegom, a samo ujutru i pre podne na jugoistoku, istoku i u Banatu i sa kisom koja ce se rano
ujutru ponegde lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od -2 do 2 stepena, a najvisa dnevna od 0 do 4 stepena.

U Beogradu će biti oblacno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kisom uz mogucnost pojave poledice. Jutarnja temperatura oko 0, a najvisa dnevna oko 1 stepen.

Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblacno sa snegom. Vise padavina se ocekuje u petak uvece i tokom noci ka suboti uz dalje povecanje visine sneznog pokrivaca. U subotu posle podne postepeni prestanak padavina.

U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblacno sa kisom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblacno i hladnije sa snegom.