Rukometaši iz 20 zemalja na rukometnom Trofeju Smederevo 2018.

|   Sport
Više od 150 ekipa iz 20 zemalja, sa čak tri kontinenta

 

Šesti rukometni trofej Smederevo 2018. okupiće do sada rekordan broj učesnika. Učešće su najavili mladi rukometaši iz 20 zemalja, sa tri kontineta- Evrope, Azije i Afrike

  • Prošle godine je na turniru bilo 115 ekipa iz 15 evropskih zemalja, a ove godine,  postavićemo rekord po broju učesnika – kaže za KCN istok televiziju, Nenad Martić, predsednik organizacionog odbora Trofeja Smederevo 2018. – Pored tradicionalnih učesnika iz regiona, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije,Republike Srpske, kao i  Francuske, Ukrajine, Madjarske i driugih evropskih zemalja, ove godine učešće su najavili i timovi iz Alžira, Indije i Nepala.

 

Turnir će se igrati četiri dana , od 22. do 26. avgusta,u tri grada, Smederevu, kao domaćinu i komšijskim gradovima Požarevcu i Kovinu. Na turniru će učestvovati najbolji mladi rukometaši u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj  kategoriji.

  • Turnir je stekao medjunarodnu prepoznatljivost i već sada se traži ,, vajl kard,, za ovaj turnir. Čak su i izuzetno probirljivi Austrijanci, sami tražili da dodju na turnir. A, koliko smo cenjeni u Evropi, može da posvedoči činjenica da je čuveni Pari Sen Žermen, najavio učeš'će sa čak tri selekcije. – kaže Nenad Martić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar