Ruska kompanija gradi JDC

|   Info
Ruska kompanija RZD International i Železnice Srbije rade na osnivanju Jedinstvenog dispečerskog centra (JDC), što će, kako ističe prvi zamenik direktora Ogranka RZD International u Srbiji Mansurbek Sultanov, omogućiti primenu novih tehnologija upravljanja prevozom, kontrolu i bolju bezbednost, veću propusnu moć pruge i optimizaciju troškova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Predlog ruske strane podrazumeva izgradnju jedinstvenog centra za dispečersko upravljanje saobraćajem vozova, objektima elektroprivrede i organizaciju savremene mreže za prenos podataka", precizirao je Sultanov.

Kako je saopšteno, on je najavio da će "sve železničke stanice u Srbiji biti objedinjene u jedinstvenu mrežu, uz mogućnost prenosa informacija u postojeće centre u Makišu, Nišu, Požegi i u novoosnovani Jedinstveni dispečerski centar u Beogradu".

S obzirom na planove da izgradi JDC, srpska delegacija je avgusta ove godine posetila infrastrukturne objekte Ruske železnice u Moskvi, Jaroslavlju i Rostovu na Donu.

Menadžer u Infrastrukturi železnice Srbije, Zoran Jevtić najavljuje da će, posle sagledavanja svih tehničkih rešenja u okviru EU, uslediti "izrada projektnog zadatka i definisanje specifikacije tehničkih zahteva, kao i potpisivanje ugovora", navodi se u saopštenju.

Kompanija RZD International d.o.o. je specijalizovana za inženjering, osnovana je u okviru holdinga Ruske železnice i radi na izgradnji i modernizaciji železničke infrastrukture u Srbiji.