Sa novim trenerom na četiri fronta

|   Sport
Vaterpolisti Naisa krenuli su sa tempiranjem forme za sezonu u kojoj ih očekuju nastupi na četiri fronta.
Foto: vknais.org.rs

Posle veoma uspešne minule takmičarske godine, cilj je pomeranje lestvice na još viši nivo u regionalnoj A2 ligi, prvenstvu Srbije i domaćem kupu, kao i što bolji utisak u kupu Evrope, koji niški klub vraća na evro scenu posle 15 godina.

Vaterpoliste Naisa će u predstojeće izazove povesti novi strateg Jovan Serafinović. Bivši trener mlađih kategorija Partizana i Valjeva svestan je velikog izazova u novoj sredini i nada se da će njegovi izabranici u svakom meču igati na granici maksimuma.

Tim sa “Čaira” je ovog leta ostao bez sedmorice igrača, ali je i pored toga uspeo da sačuva okusnicu timu. Najboljim igračima Naisa u pomoć su pritekli povratnici Đorđe Lekić i Nemanja Budurović, kao i pojačanja Senja Stjepanović, Kristijang Vang i Miloš Milenović, tako da je trener Serafinović gotovo sklopio roster za predstojeću sezonu.

Klub je tokom leta pojačao Senja Stjepanović, jedan od najboljih mladih igrača u ovom delu Srbije, koji je prošle sezone branio boje Radničkog iz Kragujevca.

Ambicije kluba privukle su i Đorđa Lekića, koji se vraća na bazen “Čair” posle godinu dana nastupa u Grčkoj.

Izazovi u narednoj sezoni počinju u prvom krugu kvalifikacija za Kup Evrope. Niški tim nalazi se u grupi D, sa italijanskom Ortiđom, crnogorskim Primorcem i grčkom Idrom.

Prva runda kvalifikacija na programu je od 28. do 30. septembra, a turnir će biti održan na ostrvu Idra (Grčka).

Pored Naisa u kvalifikacijama će učestvovati i Partizan, koji će igrati u grupi A u Rijeci, sa mađarskim OSC-om, hrvatskim Primorjem i nemačkim Duizburgom.

Plasman u drugi krug kvalifikacija izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar