Šabac dobija pejsmejker centar

|   Zdravlje
Šabačka bolnica u 2019. godini dobiće pejsmejker centar. Ovo je juče najavio prof. dr Goran Milašinović, direktor Centra za pejsmejker KCS, koji je održao stručno predavanje u Opštoj bolnici. Prva faza programa podrazumeva obuku doktora u Beogradu, a ugradnja pejsmejkera u Šapcu biće urađena, kako je najavljeno u drugoj polovini naredne godine.
Foto: televizija Kopernikus

Na stručnom sastanku sa  prof. dr Goranom  Milašinovićem, direktorom  Centra za pejsmejker KCS  dogovoreno je da Opšta bolnica u Šapcu uskoro dobije pejsmejker centar. Dr Milašinović je prvo pohvalio rad šabačkih kardiologa i internista i istakao je da došlo vreme da ovdašnji lekari pređu na nivo više, a to će svakako omogućiti rad u pejsmejekr centru.
Ovo će biti 20 centar u Srbiji koji će u prvoj fazi podrazumevati obuku lekara u Beogradu, a kako su najavili u šabačkoj bolnici prva ugradnja  biće urađena polovinom  2019. godine.
dr  Milašinović održao je stručno predavanje zaposlenim u bolnici gde je predočio predosti centra u lečenju i zbrinjavaju pacijenata.

- To će biti veća sigurnost za pacijenta. Rasteretiće se zdravstveni sistem i omogućiti da pacijent ranije bez liste čekanja bude zbrinut, naglasio je dr Milašinović.
Centar za pejsmejker  će biti veliki poduhvat za čitavu Zapadnu Srbiju, a predstavljaće  nastavak decentralizacije zdravstvnog sistema i službi u RS. Karidovaskularne bolesti predstavljaju najčešći  uzrok oboljenja smrtnosti  u našoj populaciji, rekao je dr Milan Grujić zamenik direktora Opšte bolnice  i dodao  da očekuje  da  nova grana medicine –  interna kardiologija  koja se inače  u svetu uveliko primenjuje,  i u Srbiji da blagotvorne rezultate.

Foto: televizija Kopernikus