ŠABAC: Drenovačke muke nasušne

|   Info
Meštane Drenovca, sela na dvadesetak minuta vožnje od Šapca, poslednijh godina muče raznorazni komunalni i infrastrukturni problemi. Ništa od obećanog uoči izbora aktuelna gradska vlast na čelu sa Zajedno za Srbiju nije ispunila, kažu Drenovčani. Nepostojeća vodovodna i kanalizaciona mreža, neuređeni seoski putevi, zapuštena groblja slika su Drenovca 21. veka.

Drenovac, selo na samo dvadesetak minuta vožnje od Šapca, slika je i prilika politike aktuelne  gradske vlasti na čelu sa Zajedno za Srbiju. Nepostojeća vodovodna i kanalizaciona mreža, neuređeni seoskih putevi, zapuštena groblja slika su Drenovca 21.veka.
- Sve što je obećano da se uradi nije urađeno. Sve su slagali. Putevi su loši. U mojoj ulici ima sedamnaestoro dece. Ne može da se prođe. Neasfaltirana. Obećavali su, nije se uradilo. Pogledajte seoske puteve ovde u selu, da ne pričam po njivama. Pare gde idu ja ne znam. Neko se služi sa tim parama privatno, uzima sebi  -  kaže  Srboljub Čović, meštanin Drenovca.
Da se ni o mrtvima ne vodi briga pokazuju zapuštena seoska groblja. Iako je Mesna zajednica, kojom rukovode poslenici “žutog preduzeća” Dušana Petrovića, izdvojila određena novčana sredstva za njihovo uređenje sve je ostalo samo na papiru.
- Andrak je do guše. Samo ko je poprskao svoje  to je urađeno. Mesna zajednica je izdvojila 200.000 dinara za groblja kojih je u selu dva. Ništa nije radila. Puno je groblje kerova, drveća, čuda, kojekakvog granja koje je ostalo posle krčenja  s proleća. To je sve ostalo tu. Korov je preko dva metra. To je očajno i strašno - ističe  Zoran Nikolić.
Jednoumlje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i njegovih saradnika,  dovelo je do toga da Drenovac postane nevidljiv što meštane već godinama baca u očaj.  I ono malo nade u vidu vodovodne mreže koja je prošla samo u četiri  od osamnaest ulica nestalo je sa prvim mlazom nekvalitetne, ustajale vode.
- Uveo sam vodu pre oko mesec i po dana zbog toga što su naše bunarske vode žute. Međutim, i ova voda je još uvek žućava. Nije za piće. Malo je šta bolja tako da ne možemo biti zadovoljni kvalitetom. Nema kružni tok. Kažu ljudi da je to uzrok takvog stanja vode. Da li će biti bolje ne znam – dodaje Ljubisav Stojinović.
Dve hiljade stanovnika ovog sela pita se gde završavaju novčana sredstva koja su i sami izdvajali od svojih usta? Gde su sva ona obećanja za boljitak i napredak sela? Živ ili mrtav, u očima šabačkih gradskih vlasti, po mišljenju Drenovčana, jedno je te isto, sve do nekih novih izbora i pustih obećanja.   

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar