Šabac: Humanitarna akcija članova MZ "Bair"

|   Info
Članovi Saveta MZ "Bair" uručili su pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu penzionerima sa najmanjim primanjima. Kako su istakli, ovo je početak akcije koja će najstarijim sugrađanima pružiti dodatnu pomoć.

U prostorijama MZ “Bair” danas su podeljeni paketi sa neophodnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu najugroženijim penzionerima. Na ovaj način članovi Saveta izašli su u susret najstarijim sugrađanima kojima je pomoć više nego potrebna.
- Svi koji imaju male penzije mogu da se prijave. Uradićemo za penzionere koliko god možemo. Penzioneri treba da znaju da nisu i neće biti zaboravljeni od strane naše Mesne zajednice – kaže Jovan Filipović, član Saveta MZ “Bair”.
Ovakva pomoć uvek je dobrodošla, istakli su penzioneri MZ “Bair”, dodavši da imaju odličnu saradnju sa članovima Saveta koji im uvek izađu u susret  kada je to najpotrebnije.
- Pripadam ovoj Mesnoj zajednici. Inače sam penzioner i želim da pohvalim rad ove Mesne zajednice. Već duže vreme sarađujem sa njima. Imamo šta zaželimo. Ako je to moguće oni nam ispune. Smatram da je dosta učinjeno od njih kao ljudi koji su u Mesnoj zajednici – ističe Idica Jović, penzioner.
Penzionerka Stana Tešanović prvi put je primila paket i  s obzirom da ima malu penziju oduševljena je.
- Zadovoljna sam kako su organizovali. Predivno je. Čovek treba samo da poželi ovako nešto za nas penzionere, da se seti nas, da i mi postojimo sa malim penzijama – kaže Stana.
Humanitarna akcija  nastaviće se i u narednom periodu tako da će novih petnaest penzionera sa najmanjim primanjima dobiti neophodne pakete. Onima, koji nisu bili u mogućnosti da ih preuzmu ovoga puta, biće isporučeni na kućnu ardresu.
- Ovo je prvi put da im dodeljujemo pomoć. Ona nije prevelika ali za svakoga mnogo znači. Osim toga Savet Mesne zajednice se trudi da u stalnom kontaktu bude sa svojim komšijama, da vidi šta je ono što je njima najpotrebnije, da im na svaki mogući način pomognemo. Svako ko ima višak sredstava može da donira, ko ima višak vremena da posveti svojim komšijama – poručuje Mladen Lazić, član Saveta MZ “Bair”.
U želji da pomognu što većem broju svojih sugrađana članovi Saveta MZ “Bair”  organizovaće 24. novembra i akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Foto: televizija Kopernikus