ŠABAC: Održana 7. Hajdučka regata u Opštini Bogatić

|   Info
U Opštini Bogatić u subotu je održana 7. Hajdučka regata. Kod Alanovića navoza u Prnjavoru startovalo je 25 plovila. Preko Badovinaca stiglo se do cilja, ušća Drine u Savu u Crnoj Bari u popodnevnim časovima. Inače ova regata, dužine 25 kilometara, sastavni je deo tradicionalne manifestacije “Hajdučko veče” ali je zbog nepovoljnih uslova bila odložena za 11. avgust.

Sedma Hajdučka regata  ove godine okupila je veliki broj ljubitelja  rečne plovidbe. Kao i prethodnih godina startovali su kod Alanovića navoza u Prnjavoru sa dvadeset pet plovila.  Dobrošlicu im je poželela i reka Drina koja je, za razliku od prošle subote, bila idealna za plovidbu.
- Zahvalio bih se svima, prvenstveno gostima iz Beograda i Slovenije, što pokazuje da prevazilazimo lokalni karakter – rekao je  Vladan Popadić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić
Ko jednom dođe na Hajdučku regatu, svake godine se vraća, što su i ovoga puta potvrdili učesnici regate.
- Već četvrti put sam ovde. Ove godine su rekli da moram biti kapetan pošto sam najozbiljniji. Njih treba neko da pohvata po Drini  da se ne udave – uz osmeh je dodao  Nedeljko Todorović, učesnk regate iz Ljubljane.
Da reka Derina spaja kako opštine i grdaove, tako i zemlje, potvrdio je i narodni posanik dr Boban Birmančević.
- Manifestscija koja ima dušu i koju, pre svega, organizuju oni koji vole Drinu, svoj Prnjavor i Šabac. Manifestacija kou svakako treba podržati. Reka Drina spaja i spajaće kao i uvek – naglasio je dr Boban Birmančević.
Karavan od 25 plovila, posle 25 kilometara plovide, ispunjene zabavom i druženjem, do ušća Drine u Savu u Crnoj bari stigao je u popodnevnim časovima.

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar