Šabac: Zaplena duvana u listu

|   Info
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu zaplenili su oko 2,8 tona duvana u listu. Tom prilikom uhapšene su tri osobe osumnjičene za nedozvoljenu trgovinu i skladištenje robe.
Foto: televizija Kopernikus

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu zaplenili su oko 2,8 tona duvana u listu i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneli krivičnu prijavu protiv tri osobe. Pedesetogodišnji i četrdesetogodišnji muškarac se sumnjiče da su zajedno, u 2018. godini, nabavili 2.776 kilograma duvana u listu bez odgovarajuće dokumentacije i skladištili ga na dve odvojene lokacije.

Policija je najpre u okolini Loznice, u pomoćnom objektu u dvorištu jednog porodičnog domaćinstva koje je koristio sedamdesetdvogodišnji muškarac, a koji je dvojici osumnjičenih dao dozvolu za skladištenje, pronašla 55 bala sušenog duvana u listu, težine oko 1.501 kilogram. Istog dana, u okolini Šapca, u garaži porodične kuće pedesetogodišnjeg muškarca, pronađeno je i 1.275 kilograma sušenog duvana u listu spakovanog u 45 bala.

Protiv pedesetogodišnjeg i četrdesetogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina u saizvršilaštvu, dok se sedamdesetdvogodišnji muškarac sumnjiči za nedozvoljeno skladištenje robe.